Бъркан тутманик със спанак

Необходими продукти:
- 400 грама бейби спанак
- 1 чаена чаша брашно
- по 1 чаена лъжица сол и бакпулвер
- 2 яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 1 глава лук – нарязан
- 150 грама настъргана зряла моцарела
Начин на приготвяне:
Бланширайте спанака и го прецедете.
Омесете течно тесто, като първо разбъркате брашното със солта и бакпулерва. Добавете към тях мяслото, яйцата и млякото. Прибавете спанака, лука и моцарелата. Смесете добре всички продукти.
Сместа пресипете в тава (с хартия за печене) и сложете в гореща фурна - на 190 градуса. Печете 30-35 минути.
Печивото е готово, когато продбие златист загар и при проверка с клечка, тя излиза суха от тестото.
Охладете напълно, преди да разрежете и сервирате – печивата със спанак са по-вкусни, когато са студени, затова не пренебрегвайте тази стъпка.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОФЛОРАДИКС КИНДЕРВИТАЛ сироп 250 мл SALUS HAUS
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОФЕРОГРИЙН таблетки * 30
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Салата със спанак и нар
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Медена питка с шоколад
- Турски питки Поача
- Пълнено пиле с пикантен ориз и спанак
- Здравословен спаначен снакс
- Питки със салата от риба тон, яйца и авокадо
- Спаначени бутер рулца с рикота
- Бананово смути със зелен чай, спанак и овесени ядки
Коментари към Бъркан тутманик със спанак