Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бъркан тутманик със спанак

Бъркан тутманик със спанак

Бъркан тутманик със спанак - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама бейби спанак
  • 1 чаена чаша брашно
  • по 1 чаена лъжица сол и бакпулвер
  • 2 яйца
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1/2 чаена чаша разтопено масло
  • 1 глава лук – нарязан
  • 150 грама настъргана зряла моцарела

Начин на приготвяне:

Бланширайте спанака и го прецедете.

Омесете течно тесто, като първо разбъркате брашното със солта и бакпулерва. Добавете към тях мяслото, яйцата и млякото. Прибавете спанака, лука и моцарелата. Смесете добре всички продукти.

Сместа пресипете в тава (с хартия за печене) и сложете в гореща фурна - на 190 градуса. Печете 30-35 минути.

Печивото е готово, когато продбие златист загар и при проверка с клечка, тя излиза суха от тестото.

тутманик

Охладете напълно, преди да разрежете и сервирате – печивата със спанак са по-вкусни, когато са студени, затова не пренебрегвайте тази стъпка.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...ЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСнимкиДиетиБотаника