Бъркан тутманик със спанак
Необходими продукти:
- 400 грама бейби спанак
- 1 чаена чаша брашно
- по 1 чаена лъжица сол и бакпулвер
- 2 яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 1 глава лук – нарязан
- 150 грама настъргана зряла моцарела
Начин на приготвяне:
Бланширайте спанака и го прецедете.
Омесете течно тесто, като първо разбъркате брашното със солта и бакпулерва. Добавете към тях мяслото, яйцата и млякото. Прибавете спанака, лука и моцарелата. Смесете добре всички продукти.
Сместа пресипете в тава (с хартия за печене) и сложете в гореща фурна - на 190 градуса. Печете 30-35 минути.
Печивото е готово, когато продбие златист загар и при проверка с клечка, тя излиза суха от тестото.

Охладете напълно, преди да разрежете и сервирате – печивата със спанак са по-вкусни, когато са студени, затова не пренебрегвайте тази стъпка.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПЕКТАМИКС pH АЛКАЛИЗАТОР 400 г
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Погача за прощъпулник
- Бързи питки без месене
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Турски питки Поача
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
Коментари към Бъркан тутманик със спанак