Бърз ягодов сладкиш с яйца
Необходими продукти:
- 400 грама пресни ягоди
- 2 яйца
- 100 грама размекнато масло
- 80 грама захар
- 80 грама брашно
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява.
Пресните ягоди почистете, измийте и подсушете, разрежете по-едрите на 2 или 4 части, в зависимост от размера.
Подмажете форма за печене с масло, изсипете в нея плодовете (слоят да бъде равен), поръсете ги 2-3 чаени лъжици захар.
Разбийте с миксер яйцата заедно с мекото масло, останалата захар и сложете щипка сол.
Брашното пресейте с бакпулвера и добавете към яйчено-маслената смес постепенно, разбърквайки с лъжица.
Готовото тесто изсипете върху ягодите и поставете формата на средното ниво във вече сгорещената фурна.
Времето за печене е около 25-30 минути, а градусите - 180.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eat-me.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лесен кокосов сладкиш
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Орехов сладкиш с кондензирано мляко и разтопен шоколад
Коментари към Бърз ягодов сладкиш с яйца