Бърз тутманик със сирене

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжичка сода
- 100 грама сирене, натрошено
- масло
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа разбийте яйцата с помощта на вилица.
- Добавете содата в киселото мляко, разбъркайте и изсипете в купата.
- Прибавете брашното и отново разбъркайте до получаването на гладка смес.
- Добавете натрошеното сирене в тестото и леко разбъркайте, за да се разпредели равномерно.
- Изсипете сместа в подмазана тавичка и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна до златисто кафяв цвят.
- Извадете тутманика от фурната и го намажете с масло.
- Изчакайте 10-15 минути да се охлади, преди да го нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Цветни рулца от тортила питки
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Хрупкави домашни солети
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Точени марокански питки на тиган тип карталачки
Коментари към Бърз тутманик със сирене