Бързи питки със сирена, прясно мляко и моркови
Необходими продукти:
350 грама брашно
200 грама кашкавал или друг вид твърди сирена (Чедър, Ементал...)
200 грама крема сирене
100 милилитра прясно мляко
1 среден морков
50 грама масло
1 супена лъжица захар
2 чаени лъжици бакпулвер
сол
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала и моркова. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и щипка сол в голяма купа, след което смесете така подготвените продукти.
Разтопете маслото, нека се охлади малко.
Налейте прясното мляко при крема сиренето, сложете захарта и 2 супени лъжици от маслото.
Изсипете тази смес в съда при първата и бързо замесете тесто (не месете дълго време, защото питките ще станат твърди).
Разделете тестото на 6 части, които сложете върху посипана с брашно повърхност. От тях оформете питки с дебелина 1 сантиметър.
Застелете дъното на тава с пергамент и ги подредете в нея. Продупчете повърхността им на няколко места с помощта на вилица и ги изпечете в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 15 минути (до златисто).
Когато извадите, сложете в чиния и покрийте с кърпа. Щом се охладят малко, намажете с разтопено масло и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Рецепти за сирене пане
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Овесени питки с кисело мляко
- Бързи питки без месене
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Бързи питки със сирена, прясно мляко и моркови