Бързи питки със сирена, прясно мляко и моркови
Необходими продукти:
350 грама брашно
200 грама кашкавал или друг вид твърди сирена (Чедър, Ементал...)
200 грама крема сирене
100 милилитра прясно мляко
1 среден морков
50 грама масло
1 супена лъжица захар
2 чаени лъжици бакпулвер
сол
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала и моркова. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и щипка сол в голяма купа, след което смесете така подготвените продукти.
Разтопете маслото, нека се охлади малко.
Налейте прясното мляко при крема сиренето, сложете захарта и 2 супени лъжици от маслото.
Изсипете тази смес в съда при първата и бързо замесете тесто (не месете дълго време, защото питките ще станат твърди).
Разделете тестото на 6 части, които сложете върху посипана с брашно повърхност. От тях оформете питки с дебелина 1 сантиметър.
Застелете дъното на тава с пергамент и ги подредете в нея. Продупчете повърхността им на няколко места с помощта на вилица и ги изпечете в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 15 минути (до златисто).
Когато извадите, сложете в чиния и покрийте с кърпа. Щом се охладят малко, намажете с разтопено масло и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Канелени сладки с мед
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Питка за Бъдни вечер с мед
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Бързи питки със сирена, прясно мляко и моркови