Бързи питки със сирена, прясно мляко и моркови

Необходими продукти:
350 грама брашно
200 грама кашкавал или друг вид твърди сирена (Чедър, Ементал...)
200 грама крема сирене
100 милилитра прясно мляко
1 среден морков
50 грама масло
1 супена лъжица захар
2 чаени лъжици бакпулвер
сол
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала и моркова. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и щипка сол в голяма купа, след което смесете така подготвените продукти.
Разтопете маслото, нека се охлади малко.
Налейте прясното мляко при крема сиренето, сложете захарта и 2 супени лъжици от маслото.
Изсипете тази смес в съда при първата и бързо замесете тесто (не месете дълго време, защото питките ще станат твърди).
Разделете тестото на 6 части, които сложете върху посипана с брашно повърхност. От тях оформете питки с дебелина 1 сантиметър.
Застелете дъното на тава с пергамент и ги подредете в нея. Продупчете повърхността им на няколко места с помощта на вилица и ги изпечете в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 15 минути (до златисто).
Когато извадите, сложете в чиния и покрийте с кърпа. Щом се охладят малко, намажете с разтопено масло и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Цветни рулца от тортила питки
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Хрупкави домашни солети
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Точени марокански питки на тиган тип карталачки
Коментари към Бързи питки със сирена, прясно мляко и моркови