Бързи пикантни патладжани в чили сос с чесън и лимон

Необходими продукти:
- 2 средно големи патладжана
- 2 супени лъжици олио
- 4 супени лъжици сладко-лютив (сладък чили) сос
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка кориандър или магданоз
- сол
Начин на приготвяне:
Почистете патладжаните от опашките и нарежете по дължина, без да обелвате. Поръсете със сол и оставете за 20 минути, за да се отстрани горчивината.
Изплакнете ги с вода и изпържете до златисто в 1 супена лъжица олио.
Останалата мазнина смесете с лимоновия сок и чили соса. Поставете върху котлона и изчакайте течността да кипне. Тогава добавете наситнения чесън и в тази ароматна комбинация сложете патладжаните.
Нека къкрят в нея 2-3 минути и ги извадете в чиния. Полейте ги със соса, поръсете с накълцани зелени подправки и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 101covet.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Ливанска разядка Мутабал
- Патладжан
- Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Зеленчуково предястие със сос пармиджано
Коментари към Бързи пикантни патладжани в чили сос с чесън и лимон