Бърза крем супа от боб и бекон
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
- 2 тънки резена пушен бекон, нарязани на ситно
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 3 стръка свежа мащерка
- 2 консерви по 400 грама бял боб, отцедени
- 850 милилитра зеленчуков бульон
- 2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и изпържете бекона, чесъна и лука за 3-4 минути, докато месото и чесънът покафенеят, а лукът омекне.
Добавете мащерката, след това боба и бульона. Варете 10 минути.
Прехвърлете супата в блендер и пюрирайте, подправете с магданоз и черен пипер.
Разпраделете на 4 порции и сервирайте веднага. Ако запазите малко от бекона, може да поръсите с него за хрупкавост, или да използвате крутони.
Източник:
bbc.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Крем супа от черен боб
- Бобена чорба с наденица
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
Коментари към Бърза крем супа от боб и бекон