Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Броколи в кашкавален омлет с чесън

Броколи в кашкавален омлет с чесън

Броколи в кашкавален омлет с чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама броколи
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици заквасена сметана (може да замените с течна или прясно мляко)
  • 100 грама кашкавал
  • 1 скилидка чесън
  • 1 супена лъжица брашно
  • сол, подправки на вкус


Начин на приготвяне:

Разделете зелето на съцветия, които сложете за точно една минута в литър вряща вода. Когато ги извадите, полейте с ледена вода или просто ги сложете под студена течаща. Това ще запази витамините и наситения зелен цвят на зеленчука.

След това поставете съцветията в силиконови формички за мъфини.

Разбийте яйцата със сметаната, към тях прибавете наситнения чесън и рендосания кашкавал, разбъркайте и разпределете сместа върху броколите, запълвайки формите.

Поръсете с плътен слой кашкавал и пригответе на пара за 10-15 минути.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаДиетиНовиниХранене при...Ботаника