Боб с лук в гърне
Необходими продукти:
300 грама стар боб
12 големи глави лук
1/2 чаена чаша олио
1 литър вода
1 пълна чаена лъжица сол
1 непълна супена лъжица червен пипер
черен пипер
Начин на приготвяне:
Накиснете боба от предната вечер във вода, на следващия ден го сварете и отцедете водата в отделен съд. Нарежете лука на кръгчета и го изпържете в част от олиото. След това го овкусете с двата вида пипер. Вземете глинено гърне и в него редувайте на слоеве боб и пържен лук до изчерпване на продуктите, като трябва да завършите с боба. Налейте останалото олио и водата, в която се е варил бобът. Изпечете ястието във фурната на средна температура в продължение на около 40 минути. Поръсете с нарязан магданоз и поднесете в съда, в който се е приготвяло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУК ЦВЕТНО ГЪРНЕ
ЕКОАЛА ДЕТСКО ГЪРНЕ EKING РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ
ЧИКО АНАТОМИЧНО ГЪРНЕ N0620.1 / N0620.2 / N0620.3
ЧИКО АНАТОМИЧНО ГЪРНЕ ПАТЕ N0605
БИГДЖИГС СЪБОРИ ГЪРНЕТО МЕД 33025
УРИКЛАР капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Рецепти за салати от маруля
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Салата от маслини и лук
- Ползи и вреди на червения лук
Коментари към Боб с лук в гърне