Бобен сос с лук, царевица и домати
Необходими продукти:
- 1 глава кромид лук
- 100 грама царевица
- по 100 грама бял и червен консервиран стар боб
- 100 грама бекон (може колбас или шунка)
- 40 милилитра зехтин
- 100 грама домати в собствен сок
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжица горчица
- 2 супени лъжици чили сос
- 150 милилитра пилешки бульон
- сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете едро лука и бекона.
Налейте зехтина в тенджера, поставете на силен огън и изсипете лука и бекона в мазнината. Изпържете ги на умерена температура..
Когато станат златисти, към тях прибавете двата вида боб, като предварително отцедете течността. Разбъркайте.
След това изсипете царевицата и доматите (обелени) заедно със сока. Отново разбъркайте и сложете захарта, чили соса, налейте бульона (той трябва напълно да покрие продуктите), разбъркайте.
Когато сте смесили всички продукти, изчакайте комбинацията да кипне и намалете огъня. Варете около 50 минути или докато се изпари с 2/3.
Готовия сос може да поднесете както горещ, така и студен.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: dinne.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОДОКТОР ДИАБЕТО солуцио 50 мл.
УРИКЛАР капсули * 30
БИОВЕА БЯЛ БОБ ЕКСТРАКТ капсули 1000 мг * 100
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
ГЛИКОРАВНИН ПЛЮС капсули 425 мг * 40 МИРТА МЕДИКУС
НАТРОЛ БЯЛ БОБ ЗЪРНА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Боб с наденица и кисело зеле
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Бобови култури
- Боб с пилешко месо
- Чай от бобени шушулки при диабет
- Доматен дип със сирене
- Запечен боб с наденица и чесън
- Супа минестроне с бекон
- Печен боб с лук
Коментари към Бобен сос с лук, царевица и домати