Бобен пастет с мед и ленени семена
Необходими продукти:
- 200 грама сух бял боб
- 1/2 супена лъжица течен мед
- 1 супена лъжица ленени семена
- 1/2 или 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица зехтин
- черен пипер и сол на вкус
- 300 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Залейте бобените зърна за 6 часа с вода (или за една нощ), след това сварете до готовност и отцедете течността, но я запазете.
Смелете боба с помощта на кухненски робот за 30 секунди и започнете да наливате по малко от бульона и да увеличавате скоростта. Сложете толкова течност, колкото прецените, за да получите желаната консистенция.
След това добавете меда, подправете, налейте зехтина и разбийте още веднъж за няколко секунди.
Прехвърлете пастета в купа и поръсете с ленените семена, които преди това сте изсушили в тиган и охладили.

Добър апетит!
Източник: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
СУИС ЕНЕРДЖИ ТАЙНАТА НА БАЛЕРИНАТА СТЪПКА 3 БАЛАНС капсули * 14
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Боб с наденица и кисело зеле
- Печен боб с лук
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Пилешки пастет с чесън, орехи и майонеза
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
Коментари към Бобен пастет с мед и ленени семена