Бобен пастет с мед и ленени семена

Необходими продукти:
- 200 грама сух бял боб
- 1/2 супена лъжица течен мед
- 1 супена лъжица ленени семена
- 1/2 или 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица зехтин
- черен пипер и сол на вкус
- 300 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Залейте бобените зърна за 6 часа с вода (или за една нощ), след това сварете до готовност и отцедете течността, но я запазете.
Смелете боба с помощта на кухненски робот за 30 секунди и започнете да наливате по малко от бульона и да увеличавате скоростта. Сложете толкова течност, колкото прецените, за да получите желаната консистенция.
След това добавете меда, подправете, налейте зехтина и разбийте още веднъж за няколко секунди.
Прехвърлете пастета в купа и поръсете с ленените семена, които преди това сте изсушили в тиган и охладили.
Добър апетит!
Източник: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл
ПРОМОБИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Боб с кренвирш и кашкавал на фурна
- Бобен мексикански дип фрихолес
- Бобови култури
- Киноа с черен боб
- Свалете кръвната захар с обикновен фасул
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пилешко с боб и босилек
- Пастет от маслини със сварени яйца
Коментари към Бобен пастет с мед и ленени семена