Бобен пастет с булгур

Необходими продукти:
1 чаена чаша червен боб
1/2 чаена чаша булгур
1 глава лук (червен)
2 скилидки чесън (или на вкус)
2 супени лъжици растително олио
2 супени лъжици кисело мляко
по 1/2 връзка магданоз и копър
1 супена лъжица лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете боба във вода за една нощ. На следващия ден сварете до готовност, подсолете в края на приготвянето.
Залейте булгура с чаша гореща вода и оставете да набъбне.
Нарежете лука и чесъна, изпържете ги в олиото до прозрачност.
Сварения боб смелете с помощта на блендер, прибавете изпържените лук и чесън, млякото, булгура и разбийте всичко заедно.
Към получената смес изсипете нарязаните магданоз и копър, сол, черен пипер, лимоновия сок. Разбъркайте и пастетът е готов. Може да си намажете препечена филийка с него.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
ЛИНДА РЕН ДИЕТ КАРБОБЛОК БЯЛ БОБ капсули * 60
ПРОМОБИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Бобови култури
- Боб с пилешко месо
- Запечен боб с наденица и чесън
- Булгур с кейл и орехи
- Гарнитура от булгур с моркови и лук
Коментари към Бобен пастет с булгур