Бобен пастет с булгур
Необходими продукти:
1 чаена чаша червен боб
1/2 чаена чаша булгур
1 глава лук (червен)
2 скилидки чесън (или на вкус)
2 супени лъжици растително олио
2 супени лъжици кисело мляко
по 1/2 връзка магданоз и копър
1 супена лъжица лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете боба във вода за една нощ. На следващия ден сварете до готовност, подсолете в края на приготвянето.
Залейте булгура с чаша гореща вода и оставете да набъбне.
Нарежете лука и чесъна, изпържете ги в олиото до прозрачност.
Сварения боб смелете с помощта на блендер, прибавете изпържените лук и чесън, млякото, булгура и разбийте всичко заедно.
Към получената смес изсипете нарязаните магданоз и копър, сол, черен пипер, лимоновия сок. Разбъркайте и пастетът е готов. Може да си намажете препечена филийка с него.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
ГЛИКОРАВНИН ПЛЮС капсули 425 мг * 40 МИРТА МЕДИКУС
НАТРОЛ БЯЛ БОБ ЗЪРНА капсули * 60
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА С УСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Салати от булгур и спанак
- Боб с наденица и кисело зеле
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Влезте във форма с булгур
- Рецепти за приготвяне на салата Табуле с булгур
- Пилешка супа с булгур
- Булгур с пилешко и зеленчуци
Коментари към Бобен пастет с булгур