Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бобени бутер пирожки с кашкавал, мащерка и чесън

Бобени бутер пирожки с кашкавал, мащерка и чесън

Бобени бутер пирожки с кашкавал, мащерка и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 140 грама кашкавал
  • 850 грама бял боб от консерва
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 чаена лъжица сушена мащерка
  • 2 чаени лъжици чили сос
  • 400 грама бутер тесто
  • 1 супена лъжица растително олио
  • 1 яйце

 

Начин на приготвяне:

Обелете чесновите скилидки, намачкайте ги с помощта на преса.

В купа изсипете консервирания боб, добавете чесъна, сушената мащерка, чили соса и 2/3 от настъргания кашкавал (изберете твърд вид). Намачкайте с вилица.

Разточете тестото, трябва да се получи правоъгълник с размери 30 х 40 сантиметра, който разрежете на 3 еднакви ивици с ширина 10 сантиметра и дължина 40 см.

От бобената маса направете малки кюфтенца, подредете ги върху бутер основата на разстояние 3 сантиметра едно от друго.

Покрийте плънката с тестото, така ще оформите рула, които разрежете на три части.

Прищипете краищата им, а повърхността намажете с яйце.

Подредете пирожките в намазнена тава, поръсете ги с останалото количество кашкавал и изпечете за 15-20 минути във фурната на средна температура (180 градуса).

Щом бъдат готови, изчакайте 5 минути и поднесете горещи.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл