Пирожки от бутер тесто с шунка, кашкавал и зелен лук

Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 200 грама шунка
- 250 грама кашкавал
- 2 яйца
- връзка зелен лук
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, кашкавала настържете, а шунката нарежете на малки парчета или сламки. Смесете ги в купа и добавете едното яйце. Второто разбийте леко, то ще ви е необходимо за намазване на пирожките.
Разточете тестото и разрежете на правоъгълници с размери 6 х 12 сантиметра. Върху едната половината на всеки сложете по 1 супена лъжица от получената плънка и затворете със свободната част тесто.
Прищипете краищата, които преди това сте намазали с вода.
Следва да намажете повърхността с разбитото яйце и да подредите пирожките в тава.
Изпечете ги в загрята до 190 градуса фурна в продължение на 25 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Захарни бутер кифлички
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Спаначени бутер рулца с рикота
- Сладки бутер пити с кайсиев пълнеж, мед и канела
- Бутерки с царевица и моцарела
- Бутерки с яйца, бекон и телешка кайма
- Бутер плитка с яйца, шунка и гъби
- Сладка бутер баница с извара и ванилия
- Бутер банички с броколи и сирене
Коментари към Пирожки от бутер тесто с шунка, кашкавал и зелен лук