Пирожки от бутер тесто с шунка, кашкавал и зелен лук
Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 200 грама шунка
- 250 грама кашкавал
- 2 яйца
- връзка зелен лук
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, кашкавала настържете, а шунката нарежете на малки парчета или сламки. Смесете ги в купа и добавете едното яйце. Второто разбийте леко, то ще ви е необходимо за намазване на пирожките.

Разточете тестото и разрежете на правоъгълници с размери 6 х 12 сантиметра. Върху едната половината на всеки сложете по 1 супена лъжица от получената плънка и затворете със свободната част тесто.

Прищипете краищата, които преди това сте намазали с вода.
Следва да намажете повърхността с разбитото яйце и да подредите пирожките в тава.

Изпечете ги в загрята до 190 градуса фурна в продължение на 25 минути.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
- Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
- Канелени пръчици от бутер тесто
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
Коментари към Пирожки от бутер тесто с шунка, кашкавал и зелен лук