Бисквити с овесени ядки и бананов пълнеж
Необходими продукти:
- 110 грама масло, на стайна температура
- 110 грама кафява или мусковадо захар
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 60 грама пълнозърнесто брашно
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1/4 чаена лъжица сол
- 150 грама овесени ядки
- 40 грама сушени боровинки
- 30 грама сушени ябълки, нарязани на ситно
- 5 къпини
- 2-3 супени лъжици захарна глазура
- 3 много меки банана, нарязани и след това замразени
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете две тави с хартия за печене.
Разбъркайте маслото със захарта, яйцата и ванилията. Когато сместа стане въздушна и пухкава, добавете брашното, което предварително сте смесили с бакпулвера и солта. Сложете овесените ядки, сушените ябълки и боровинките.
Сложете по една лъжица на купчинки върху тавите, като оставите 3-4 сантиметра между тях. Печете 12-14 минути, докато се изпекат. Изчакайте 10 минути, преди да ги прехвърлите върху решетка, където да се охладят напълно.
Смелете къпините в уред и след това прецедете от семенцата. Смесете течността със захарната глазура и с получената смес направете мрежа върху бисквитките. Оставете няколко минути да изсъхне.
През това време пригответе пълнежа. Смелете замразените банани в робот, докато започнат да добиват консистенцията на сладолед.
Слепете по две бисквитите, като в средата им сложите от замразения банан. Сервирайте веднага.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Овесено мляко
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Тиквени бисквитки с орехи
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
Коментари към Бисквити с овесени ядки и бананов пълнеж