Белтъчен крем на водна баня (за торти и сладкиши)
Необходими продукти:
- 2 сурови яйчени белтъка
- 120 грама захар
- щипка лимонтузу
- 5 грама винилова захар
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците на две яйца в купа. Прибавете двата вида захар, лимонтузуто и разбийте с миксер в продължение на минута.
Сложете върху котлона тенджера с вода. Щом течността кипне, над съда поставете купата с белтъците, като водата не трябва да докосва горния съд.
Разбийте белтъците с миксер, докато спрат да се стичат и задържат добре формата си. За това ще са необходими около 4-5 минути.
Тогава премахнете съда с пяната от водната баня и разбийте още 4-5 минути.
Когато кремът се охлади достатъчно, може да украсите торта или друг десерт с него.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА ТРИФАН * 50
БИОТЕЧ ВЕГАН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 500 г
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА АЛБУФАН * 50
НУТРИМ НУТРИКАЛ ХЕПАТИКУМ 100 гр.
ХЕЛТ АГЕЙН ВЕНУС ФОРТЕ 120 г
АПТАМИЛ 2 ОРГАНИК 800 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Разграждане на белтъци
- Обикновен маслен крем
- Протеин (белтък) в кръвта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Белтък на Бенс Джоунс
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Премахнете синината и отока, като поставите белтък на удареното място
- Аквафаба – приготвяне, приложение и полезни вещества на натуралния заместител на яйца
- Как да приготвим яйчните белтъци на сняг за торта, крем, блатове или кекс?
Коментари към Белтъчен крем на водна баня (за торти и сладкиши)