Безглутенови понички от оризово брашно
Необходими продукти:
- 400 грама оризово брашно
- 6 супени лъжици захар
- 5 супени лъжици масло
- 12 жълтъка
- 1 чаена чаша кондензирано мляко
- 40 грама прясна мая
- 2 супени лъжици бадемов ликьор
- щипка сол
- мазнина за пържене
- пудра захар
- 1/2 чаена чаша вода
- 30 грама захаросани портокалови корички
Начин на приготвяне:
Загрейте кондензираното мляко и активирайте маята като я сложите в купа и прибавите една супена лъжица захар, две супени лъжици оризово брашно и 3 супени лъжици затоплено мляко. Разбийте в друг съд жълтъците с останалата захар, прибавете готовата мая, сложете маслото, останалото мляко, брашното и солта.
Размесете и направете тесто. Оставете да втаса и разделете на малки топчици. Покрийте ги с влажна кърпа и изчакайте повторно да удвоят обема си. Загрейте повече мазнина и изпържете поничките.
След готовност ги отцедете върху кухненско руло и оставете да изстинат. В тенджера смесете водата, изчакайте да заври и добавете пудрата захар и ликьора. Потопете поничките в сместа и подредете в чиния. Поръсете с портокалови корички и поднесете.

Добър апетит и да ви е сладичко!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
ОРИЗОВО БРАШНО 500 г БОДПИЕ
АМАРАНТ 200 г ЗДРАВНИЦА
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО БРАШНО 250 г
НОВАЛАК ALLERNOVA AR 0-36 месеца 400 г
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ БЪЛГАРСКА ШИПКА 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Оризовите трици пречат на образуването на съсиреци
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Баница със сирене, ориз и кашкавалена извара
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Пилешко филе с ориз, ананас и зеленчуци
- Ориз с моркови и фъстъци
- Фруктозата и оризът са важни елементи за пречистване на черния дроб
- Направете си маска за сияйна кожа от оризово брашно, домати и куркума
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
Коментари към Безглутенови понички от оризово брашно