Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Безглутенови понички от оризово брашно

Безглутенови понички от оризово брашно

Безглутенови понички от оризово брашно - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама оризово брашно
  • 6 супени лъжици захар
  • 5 супени лъжици масло
  • 12 жълтъка
  • 1 чаена чаша кондензирано мляко
  • 40 грама прясна мая
  • 2 супени лъжици бадемов ликьор
  • щипка сол
  • мазнина за пържене
  • пудра захар
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 30 грама захаросани портокалови корички


Начин на приготвяне:


Загрейте кондензираното мляко и активирайте маята като я сложите в купа и прибавите една супена лъжица захар, две супени лъжици оризово брашно и 3 супени лъжици затоплено мляко. Разбийте в друг съд жълтъците с останалата захар, прибавете готовата мая, сложете маслото, останалото мляко, брашното и солта.

Размесете и направете тесто. Оставете да втаса и разделете на малки топчици. Покрийте ги с влажна кърпа и изчакайте повторно да удвоят обема си. Загрейте повече мазнина и изпържете поничките.

След готовност ги отцедете върху кухненско руло и оставете да изстинат. В тенджера смесете водата, изчакайте да заври и добавете пудрата захар и ликьора. Потопете поничките в сместа и подредете в чиния. Поръсете с портокалови корички и поднесете.

безглутенови понички

Добър апетит и да ви е сладичко!

Източник: www.everycakeyoubake.pl

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиБотаникаЛюбопитноДиетиХранене при...ЛайфстайлНовини