Хрупкави колелца от оризово брашно
Необходими продукти:
1 чаена чаша оризово брашно
1 чаена чаша вода
1,5 супена лъжица сух жълт грах
1,5 супена лъжица кимион на зърна
1 супена лъжица сусам
1 чаена лъжица чили на прах по желание
1 супена лъжица олио
сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Накиснете граха (във вода) за час или колкото е необходимо, за да омекне. Налейте водата в тенджера, сложете сол, лъжица олио и омекналия грах. Поставете на котлона - ако грахът е достатъчно омекнал, достатъчно е съдържанието на тенджерата само да заври, но ако не е - варете известно време. След това добавете оризовото брашно директно в горещата вода с граха, веднага изключете котлона и старателно разбъркайте всичко. Затворете съда с капак и оставете на студено място, за да изстине. Когато това стане, към сместа прибавете чилито, кимиона, сусама и замесете тесто (получава се гладко, не лепи по ръцете и запазва формата си). Късайте от него малки топки, които оформете като "пръчки", "търкаляйки" между дланите си. След това направете колелца от пръчиците. Изпържете ги в нагорещено олио от двете страни до златисто. Готовите изваждайте от мазнината с помощта на решетъчна лъжица и слагайте върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОРДИЦЕПС капсули 1000 мг * 210 DOUBLE WOOD
НовОРИЗОВО БРАШНО 500 гр. БОДПИЕ
БРАШНО ОРИЗОВО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КИМИОН 10 мл
НАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл 571810
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Оризови спагети
- С една лъжица сусамово масло на гладно ще излекувате гастрита или язвата си
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
Коментари към Хрупкави колелца от оризово брашно