Заатар - подправката на Близкия Изток
Необходими продукти:
- 4 чаени лъжички сусам
- 4 супени лъжици сух риган
- 4 чаени лъжички сух майоран
- 4 чаени лъжички сумак
- 1 чаена лъжичка морска сол
- 4 чаени лъжички кимион
Начин на приготвяне:
- Леко препечете сусамовите семена в сух тиган на силен огън за окол 1-2 минути.
- Смесете всички съставки в блендер и ги стрийте до фин прах.
- Прехвърлете подправката в чист стъклен буркан с херметическо затваряне.
- Съхранявайте в хладилник.
Забележка!
Ако не разполагате с блендер, бихте могли да използвате кафемелачка или дървено хаванче.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г MT1420
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25 MT1425
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
НАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл 571810
Безплатна доставка за България!ПРАНАРОМ ОЛЕОКАПС 7 ЗА ДОБЪР СЪН И ПРИ ЛЕК СТРЕС капсули * 30
ПЮРВИТАЛ НОРМА ЦЕЛ ТАЙМСТОП капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- С една лъжица сусамово масло на гладно ще излекувате гастрита или язвата си
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Киселица, Дива ябълка
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Заатар - подправката на Близкия Изток