Заатар - подправката на Близкия Изток
Необходими продукти:
- 4 чаени лъжички сусам
- 4 супени лъжици сух риган
- 4 чаени лъжички сух майоран
- 4 чаени лъжички сумак
- 1 чаена лъжичка морска сол
- 4 чаени лъжички кимион
Начин на приготвяне:
- Леко препечете сусамовите семена в сух тиган на силен огън за окол 1-2 минути.
- Смесете всички съставки в блендер и ги стрийте до фин прах.
- Прехвърлете подправката в чист стъклен буркан с херметическо затваряне.
- Съхранявайте в хладилник.
Забележка!
Ако не разполагате с блендер, бихте могли да използвате кафемелачка или дървено хаванче.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г MT1420
ПРОМОМАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25 MT1425
ПРОМОПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
КАНАДЕРМ ЕКЗЕМА УСПОКОЯВАЩ КРЕМ 50 г
ПРАНАРОМ ПРАНА ББ БАЛСАМ 40 мл
МАОЛО при химиотерапия и лъчелечение капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Калоферче
- Отглеждане на риган
- Подправки, които ще ви помогнат да намалите консумацията на сол
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Чубрица - балканска
- Сусам
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Сусамово семе - защо е полезно?
Коментари към Заатар - подправката на Близкия Изток