Заатар - подправката на Близкия Изток

Необходими продукти:
- 4 чаени лъжички сусам
- 4 супени лъжици сух риган
- 4 чаени лъжички сух майоран
- 4 чаени лъжички сумак
- 1 чаена лъжичка морска сол
- 4 чаени лъжички кимион
Начин на приготвяне:
- Леко препечете сусамовите семена в сух тиган на силен огън за окол 1-2 минути.
- Смесете всички съставки в блендер и ги стрийте до фин прах.
- Прехвърлете подправката в чист стъклен буркан с херметическо затваряне.
- Съхранявайте в хладилник.
Забележка!
Ако не разполагате с блендер, бихте могли да използвате кафемелачка или дървено хаванче.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ЛАДРОМЕ БИО РОЛ ОН С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ СТРЕС 10 мл
НАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл
Безплатна доставка за България!АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА И ОРИЕНТАЛСКИ ПОДПРАВКИ 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Направете си репелент срещу комари с масло от риган
- Къри, Дърво къри
- Свеж микс от подправки за овкусяване на пуешко
- Как да сушим билки според това дали са цветове, корени или цели растения?
- Ако не умеете да рисувате с боички, опитайте с подправки
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- За да се излекувате от хроничен бронхит, пийте чай с розмарин и риган
- Трилистен коптис
- Картофени питки с чесън и сусам
Коментари към Заатар - подправката на Близкия Изток