Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Безглутенови мъфини с ябълка и кафява захар

Безглутенови мъфини с ябълка и кафява захар

Безглутенови мъфини с ябълка и кафява захар - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши овесени ядки без глутен
  • 2 чаени лъжици безглутенов бакпулвер
  • 1/4 чаена лъжица сода
  • 1 1/2 чаена лъжица канела на прах
  • 1/4 чаена чаша качествена кафява захар
  • 1/4 чаена чаша пълномаслено кисело мляко
  • 1/2 чаена чаша ябълков сок (най-добре да е домашно изцеден)
  • 2 цели яйца (разбити) + 1 белтък
  • 3 супени лъжици неутрално олио
  • 1/2 чаена лъжица ванилия (течна)
  • 1 голяма ябълка, настъргана
  • 1/2 чаена чаша орехи - грубо натрошени

Начин на приготвяне:

Смесете белтъка, заедно с ябълката, за да не покафенява, докато дойде ред да я използвате.

Смелете овесените ядки на брашно с помоща на кухненски робот или в кафемелачка. Ако ползвате кафемелачка, може да се наложи да смелите брашното на няколко партиди. Смесете весеното брашно, бакпулвера, содата, кафявата захар и канелата в купа и смесете.

Разбийте яйцата, млякото, ябълковия сок, олиото и ванилията. Комбинирайте с брашното от весени ядки.

Следва да добавите орехите и настърганата ябълка.

Разпределете във форми за мъфини, в които предварително сте поставили хартийки и напълните 3/4 от тях (тези мъфини няма да се надуят прекалено, затова напълнете спокойно формите).

Печете до суха клечка на 175 градуса. Сервирайте ябълковите мъфини охладени за предпочитане като следобедна закуска.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиХранене при...