Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Баница с киселец, сметана и чесън

Баница с киселец, сметана и чесън

Баница с киселец, сметана и чесън - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 300 грама брашно
  • 200 грама масло
  • 2 яйца
  • сол

 

За плънката:

  • 200 грама заквасена сметана
  • 2 средно големи скилидки чесън
  • 1 глава стар лук
  • 100 грама сирене/кашкавал по ваш избор
  • 200 грама киселец
  • сол и индийско орехче


Начин на приготвяне:

Измийте и накълцайте киселеца, към който добавете ситно нарязаните скилидки чесън и главата кромид лук. Прехвърлете в тиган, налейте съвсем малко вода и задушете до омекване на лука и чесъна. Когато това стане, пресипете в гевгир, за да се отцеди течността. Докато сместа се охлажда, се заемете с направата на тестото.

Към брашното добавете маслото, едното яйце и сол на вкус. Омесете и приберете в хладилника.

Второто яйце смесете с натрошеното сирене/кашкавал и заквасената сметана. Подправете със сол и индийско орехче.

Подмажете тава с олио. Извадете тестото от хладилника, нека се отпусне и когато омекне, разпределете половината по цялото дъно на съда. Върху тази основа разпределете плънката, покрийте с останалото тесто изпечете в загрята до 200 градуса фурна. Щом тестото промени цвета си, баницата е готова (по-малко от час е необходимо за целта).


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияДиетиЛюбопитноБотаникаСнимки