Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Бананов сладкиш с крема сирене и ядки

Бананов сладкиш с крема сирене и ядки

Бананов сладкиш с крема сирене и ядки - изображение

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 3 чаени чаши брашно
  • 2 чаени чаши захар
  • 1,5 чаени чаши бананово пюре (намачкани или пасирани банани)
  • 1,2 чаени чаши прясно мляко
  • 3/4 чаени чаши краве масло
  • 2 чаени лъжици лимонов сок
  • ванилия
  • 1,5 чаени лъжици сода
  • 1/4 чаена лъжица сол

За крема:

  • 230 грама крема сирене
  • 3,5 чаени чаши пудра захар
  • 1/2 чаена чаша масло
  • ванилия

 

орехови или други ядки за украса на готовата торта


Начин на приготвяне:

Добре узрелите банани намачкайте или пюрирайте, наливайки лимоновия сок при тях.

Към брашното добавете содата и солта.

Суровите яйца разбъркайте с ванилията и част от тях прибавете към брашното. Налейте малко прясно мляко (и лимонов сок по желание).

След това сложете останалите яйца и мляко, разбъркайте и смесете с банановото пюре.

Подмажете с масло подходяща форма, поръсете с брашно и в нея разпределете плодовото тесто.

Изпечете в продължение на час във фурната, като градусите да бъдат около 135-140.

С помощта на клечка за зъби може да проверите готовността на сладкиша.

Крема сирене комбинирайте с маслото, разбъркайте до еднородност и сложете ванилия. Разбийте в блендер на ниска скорост заедно с пудрата захар. Постепенно увеличете оборотите.

Може да нанесете крема върху банановата основа и да поднесете сладкиша или да разрежете блата хоризонтално на две части, които да слепите със сладкото крема сирене.

Украсете с нарязани ядки.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноСнимкиДиетиЛайфстайлБотаника