Бананови хлебчета
Необходими продукти:
1,5 ч. ч. кисело мляко
2 - 2,5 ч. ч. брашно
2 - 3 банана
5 с. л. захар
1 ч. л. сода
1 ч. л. сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете млякото в купа, прибавете содата и изчакайте, докато се образуват мехурчета. След това сложете солта и захарта (може да прибавите и малко ванилин), разбъркайте. Добавете пресятото брашно и замесете тесто. То трябва да бъде като гъста сметана. Обелете бананите, настържете ги на едро ренде директно в тестото. Разбъркайте всичко добре с лъжица. Загрейте мазнината, оформете питки (хлебчета) и ги изпържете от двете страни до получаването на златист цвят.
Готовите бананови хлебчета поднесете със сметана или с кисело-сладък мармалад. Без допълнителен сос също са вкусни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GOLD МУЛТИВИТАМИНИ 236 мл
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОКАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ МАНГО И БАНАНИ 190 г
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОПЛАНЕТА ОРГАНИКА ПОДХРАНВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО БАНАН 360 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Банан
Коментари към Бананови хлебчета