Бананови хлебчета
Необходими продукти:
1,5 ч. ч. кисело мляко
2 - 2,5 ч. ч. брашно
2 - 3 банана
5 с. л. захар
1 ч. л. сода
1 ч. л. сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете млякото в купа, прибавете содата и изчакайте, докато се образуват мехурчета. След това сложете солта и захарта (може да прибавите и малко ванилин), разбъркайте. Добавете пресятото брашно и замесете тесто. То трябва да бъде като гъста сметана. Обелете бананите, настържете ги на едро ренде директно в тестото. Разбъркайте всичко добре с лъжица. Загрейте мазнината, оформете питки (хлебчета) и ги изпържете от двете страни до получаването на златист цвят.
Готовите бананови хлебчета поднесете със сметана или с кисело-сладък мармалад. Без допълнителен сос също са вкусни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕСЕНТА НА ХЛЯБА - РОБИН СЛОУН - СИЕЛА
ГОУФОС ФИБРИ С ЛИОФИЛИЗИРАНИ БАНАНИ, ПРАСКОВИ И МАНГО НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГЕНЕЗИС ЛАБОРАТОРИИ БИОМИКС ПРОБИОТИК ЗА ДЕЦА БАНАН саше * 14
ГАНЧЕВ ПЮРЕ АСОРТИ С БАНАНИ 190 г
АЛАЙВ ТИЙН МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МОМИЧЕТА желирани таблетки * 50
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И БАНАНИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Тутманик
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Цветни рулца от тортила питки
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Използвайте бананови кори за подхранване на растенията
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Бананите – причиняват или облекчават запека
Коментари към Бананови хлебчета