Бананови хлебчета
Необходими продукти:
1,5 ч. ч. кисело мляко
2 - 2,5 ч. ч. брашно
2 - 3 банана
5 с. л. захар
1 ч. л. сода
1 ч. л. сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете млякото в купа, прибавете содата и изчакайте, докато се образуват мехурчета. След това сложете солта и захарта (може да прибавите и малко ванилин), разбъркайте. Добавете пресятото брашно и замесете тесто. То трябва да бъде като гъста сметана. Обелете бананите, настържете ги на едро ренде директно в тестото. Разбъркайте всичко добре с лъжица. Загрейте мазнината, оформете питки (хлебчета) и ги изпържете от двете страни до получаването на златист цвят.
Готовите бананови хлебчета поднесете със сметана или с кисело-сладък мармалад. Без допълнителен сос също са вкусни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ОКОЛООЧЕН СЕРУМ РОЛ-ОН С ВИТАМИН C И ОРГАНИЧЕН БАНАН 15 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Хлебен пудинг
- Бързи питки без месене
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Бананите – причиняват или облекчават запека
Коментари към Бананови хлебчета