Бадемов сладкиш със стафиди и канела
Необходими продукти:
- 250 грама захар
- 4 разбити яйца
- 250 грама стафиди
- 240 грама печени и белени бадеми
- 100 грама масло
- 375 грама брашно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- кората на един лимон
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта смесете в купа и разбийте до получаването на крем. Прибавете стафидите, бадемите, лимоновите корички, канелата и солта.
Брашното пресейте и към него прибавете содата, разтопеното масло и комбинирайте с яйчената смес. Разбъркайте тестото с дървена лъжица, намажете с масло подходяща тава и я набрашнете. Изсипете гъстата маса, внимателно разстелете и украсете с бадеми.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30-35 минути. Проверете със суха клечка готовността на сладкиша. Охладете, разрежете и го поднесете.
Да ви е сладко!
Източник: www.elrecetariodemari.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
ГРИЙН ФАРМАСИ ЗАГРЯВАЩО МАСАЖНО МАСЛО 200 мл
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ЕН - ТИ - ТУС С МЕНТОЛ И ДЖИНДЖИФИЛ таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСЛО 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Отслабване с мед и канела
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Канелено дърво, Канела
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Полезни свойства на канелата
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Бадем
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
Коментари към Бадемов сладкиш със стафиди и канела