Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
Необходими продукти:
- 3-4 скумрии
- 1 лимон
- 1 връзка магданоз
- няколко стръка пресен девесил
- сол, черен пипер
- 1 чаена лъжичка балсамов оцет
- 1 чаена лъжичка зехтин
- сок от половин лимон
- 1 супена лъжичка бяло вино
Начин на приготвяне:
Почистете рибата, измийте и я подсушете. В купичка смесете лимоновия сок, оцета, зехтина, бялото вино и солта с черния пипер. Разбъркайте сместа и намажете рибата от всички страни. Напълнете я с резенчета лимони и стръкчета пресен магданоз и девесил.
Сложете я между решетка за риба и я изпечете на жар.
Приготвянето отнема около 30 до 40 минути в зависимост от температурата на жарта. Колкото по-бавно е печенето, толкова по сочно и апетитно е ястието. След готовност поднесете и се насладете на вкуса.
Добър апетит!
Източник: www.povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Печена скумрия в буркан
- Предястие от мраморна скумрия с орехи, моркови и лук
- Някои видове риба могат да навредят на здравето ни
- Предястие от скумрия с моркови и лук
Коментари към Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони