Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони

Необходими продукти:
- 3-4 скумрии
- 1 лимон
- 1 връзка магданоз
- няколко стръка пресен девесил
- сол, черен пипер
- 1 чаена лъжичка балсамов оцет
- 1 чаена лъжичка зехтин
- сок от половин лимон
- 1 супена лъжичка бяло вино
Начин на приготвяне:
Почистете рибата, измийте и я подсушете. В купичка смесете лимоновия сок, оцета, зехтина, бялото вино и солта с черния пипер. Разбъркайте сместа и намажете рибата от всички страни. Напълнете я с резенчета лимони и стръкчета пресен магданоз и девесил.
Сложете я между решетка за риба и я изпечете на жар.
Приготвянето отнема около 30 до 40 минути в зависимост от температурата на жарта. Колкото по-бавно е печенето, толкова по сочно и апетитно е ястието. След готовност поднесете и се насладете на вкуса.
Добър апетит!
Източник: www.povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия плакия
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Картофена салата с пушена скумрия и ябълки
- Печена скумрия в буркан
- Печена скумрия в марината от горчица, майонеза и соев сос
- Печена скумрия на фурна с хрупкава билкова коричка
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
- Печена скумрия с тиквички, домати и кашкавал
Коментари към Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони