Ароматна златиста пролетна запеканка

Необходими продукти:
2 млади тиквички
1 глава лук
400 грама пилешки гърди (без кожа)
3 средни домата
2 яйца
1 ч. ч. сметана
150 грама кашкавал
1-2 с. л. олио
няколко скилидки чесън
магданоз
щипка майорана
щипка мащерка
галета за посипване на тавата
Начин на приготвяне:
Гърдите нарежете на ивици и запечете леко от двете страни в сух тиган. Тиквичките настържете на едро (без да ги белите), към тях прибавете нарязания магданоз, подправките, намачкания чесън и разбъркайте. Лука нарежете на малки кубчета и задушете в олиото за кратко, докато стане прозрачен. Смесете сметаната, яйцата, настъргания кашкавал, щипка сол и заливката е готова.
Подмажете тава с мазнина и обилно я поръсете с галета. Доматите нарежете на тънки кръгчета и започнете да редите слоевете на запеканката. Започнете с пласт от тиквичките, следва пилешкото (може да овкусите с подправки, ако желаете), слой лук, най-отгоре - доматите и мъничко сол. Залейте ястието с приготвената смес и сложете да се пече във фурната при 190-200 градуса за около 40-45 минути. Златистата и вкусна запеканка е готова.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки гърди с фурми
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Зеленчукова запеканка
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Пържени тиквички с чесън и соев сос
- Млечна пица с тиквички, царевица и сирене
Коментари към Ароматна златиста пролетна запеканка