Ароматна гозба с ребърца, картофи и червено вино
Необходими продукти:
- 5-6 картофа, нарязани на кубчета
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 1-2 чаени лъжички червен пипер
- 2 супени лъжици олио
- сол и черен пипер
- 5 грама кимион, млян
- 600-700 грама свински ребра
- няколко стръка прясна мащерка
- 80 милилитра червено вино
- 1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещете мазнината и запържете лука, картофите, ребърцата и червения пипер. Разбъркайте и подправете със сол, черен пипер, кимион, дафинов лист и стрък мащерка.
Налейте 1 чаена чаша вода, виното и оставете ястието да ври на слаб огън за час. След готовност разсипете порции, украсете със стръкче прясна мащерка и поднесете ястието топло.
Добър апетит!
Източник: canalcocina.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Яхния с коприва и леща
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Пилешки дробчета с боб и спанак
- Рецепти за бобена яхния
- Яхния с картофи и калмари
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Мариновани свински ребърца на фурна с картофи и лук
- Задушени пилешки дробчета със спанак и вино
Коментари към Ароматна гозба с ребърца, картофи и червено вино