Апетитни пилешки бутчета с мед, лимон и джинджифил
Необходими продукти:
- 5 пилешки бутчета, само горната част
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 4 супени лъжици мед
- сокът от 1 лимон
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 супена лъжица оризов оцет
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 парче джинджифил /около 2,5 сантиметра/, настъргано на ситно
- 6 скилидки чесън, обелени
- 1 супена лъжица зехтин
За гарниране:
- лимонови резени
- зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и позиционирайте скарата в средната й част.
- В купа смесете меда, лимоновия сок, соевия сос, оризовия оцет, чесъна и джинджифила. Разбъркайте добре.
- Поставете пилешките бутчета в плитка чиния и ги подправете със сол и черен пипер.
- Поръсете с 2 супена лъжици от соса и го втрийте с длани, за да ги овкусите равномерно.
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- Разпределете бутчетата в него и ги запечете в продължение на 4-5 минути.
- Обърнете ги внимателно и гответе още 3-4 минути.
- Прехвърлете ги в тавичка, без да добавяте мазнината от тигана.
- Около пилешките бутчета разпределете чесновите скилидки и поръсете с останалия меден сос.
- Печете в продължение на 40 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете бутчетата топли, гарнирани с лимонови резени и ситно нарязан зелен лук.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
- Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна
Коментари към Апетитни пилешки бутчета с мед, лимон и джинджифил