Ананасови бутерки с пудра захар

Необходими продукти:
кръгчета консервиран ананас
бутер тесто
прясно мляко за намазване
жълтък за намазване
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размразете бутер тестото. Разточете тънък пласт от него и нарежете на ивици с ширина 1-1,5 сантиметра.
Отцедете течността от плодовата консерва и подсушете парчетата ананас.
"Облечете" всяко от тях с тестото, както е показано на следващата снимка.
Разбийте 1 жълтък и лъжица прясно мляко. С тази смес намажете повърхността на получените цветенца.
Подредете ги в тава и изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 15-20 минути (до златисто).
Когато бутерките се охладят, поръсете ги с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: koolinar.ru
Коментари към Ананасови бутерки с пудра захар