Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Американска пица Пеперони

Американска пица Пеперони

Американска пица Пеперони - изображение

Необходими продукти:
300 грама брашно

  • 1 чаена лъжица суха мая
  • 1 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 чаена чаша вода
  • зехтин

за соса:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 3 средни скилидки чесън, накълцани на ситно
  • 2 чаени лъжици сух риган
  • щипка лют пипер на люспи
  • 800 грама консерва нарязани домати
  • 1 чаена лъжица чесън на прах
  • 1 чаена лъжица лук на прах
  • 1 супена лъжица захар
  • сол на вкус

за плънката:

  • 340 грама твърдо сирене, нарязано на кубчета
  • 340 грама пеперони, нарязани на тънко

Начин на приготвяне:

В голяма купа сложете брашното, маята и солта. Разбъркайте с дървена лъжица, за да се комбинират добре, след което добавете водата и започнете да месите. Когато оформите топка, оставете да престои 10 минути. След това прехвърлете тестото върху набрашнен плот и го месете 10 минути, докато се образува гладко еластично тесто.

Прехвърлете тестото в купа и го покрийте с фолио, след което поставете кърпа и изчакайте да втаса на топло около 2 часа.

Сложете 2 супени лъжици зехтин в правоъгълна тава с размери 25 на 35 сантиметра и прехвърлете тестото. С пръсти разстелете тестото до колкото ви е възможно. Най-вероятно няма да успеете да стигнете до края на тавата, затова го оставете да престои за 30 минути в тавата. След което отново разстелете с пръстите си, за да достигнете краищата на съда. Покрийте и оставете настрана, докато приготвите соса.

Нагласете фурната на 220 градуса.

Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган и сложете да се затопли. Добавете чесъна, зехтина, люспите пипер и гответе, като разбърквате, за да се освободи аромата - около 30 секунди. Добавете доматите, подправките на прах и захарта. Оставете да къкри за 30 минути, подправете със сол на вкус.

Притиснете с пръсти тестото за пица, за да премахнете всички въздушни мехурчета, които са се образували по тестото. Поставете половината пеперони директно върху тестото. Отгоре поръсете сиренето и останалите пеперони. Накрая сложете половината от соса върху цялата пица, като направите с него ивици по нея (ще ви трябва само половината от соса, останалия запазете за друга пица).

Прехвърлете във фурната и печете, докато ръбовете на пицата почернеят, а сиренето, което се показва покрай соса започне да покафенява - около 12-15 минути.

Прокарайте метална шпатула или нож по ръба на тавата, за да освободите пицата. Внимателно я приплъзнете върху дъска за рязане. Нарежете с нож за пица и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съвети