Framar.bg 0
В целия сайт
В целия сайт
Е-аптека
Продукти
Медиа
Здравни новини
Любопитно
Интервюта
Презентации
Научни публикации
Видео
Анкети
Енциклопедия
Заболявания
Симптоми
Анатомия
Алтернативна медицина
Медицински изследвания
Лечения
Физиология
Патология
Ботаника
Микробиология
Медицински журнал
Фармакологични групи
Справочник
Специалисти
Здравни заведения
Образование
Спорт и туризъм
Аптеки
Здравни организации
Нормативни актове
Производители
Кл. пътеки
Здравни проблеми
История
Хранене
Храни и ястия
Хранителни съставки
Хранене при
Диети
Рецепти
Е-тата в храните
Съвети
Lifestyle
Спорт
Психология
Соц. дейности
Интерактивни
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Клинични пътеки Нормативни актове Производители Образование Спорт и туризъм Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Партньори Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Азу по татарски

Азу по татарски

от 15 ное 2012г., обновено на 07 яну 2021г.
Редактор: Ваня Боянова
Азу по татарски - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Азу е традиционно ястие от татарската национална кухня. То е много вкусно и богато на хранителни вещества. Представлява задушено месо (телешко, агнешко или дори конско) с разнообразие от зеленчуци. Има няколко начина за приготвянето му: класическа рецепта, с картофи или с кисели краставички. Рецептите за азу са много разнообразни, но основата им винаги е една и съща - нарязано на ивици месо и пържени картофи в доматен сос. Обикновено се приготвя в казан, но вкъщи може да се сготви и в подходящ дебел тиган. Без значение коя рецепта ще изберете, резултатът винаги е апетитно и ароматно ястие, с което татарската кухня с право се гордее.

Азу - татарска яхния с телешко месо и кисели краставички

Необходими продукти за приготвянето на 4 порции:

  • 500 грама телешко месо
  • 5 глави лук
  • 3 кисели краставички
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 1 килограм картофи
  • 1 чаена чаша месен бульон (или вода)
  • 3 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • дафинов лист

Начин на приготвяне на азу по татарски:

Измийте месото, след което го нарежете на ивици и запържете в нагорещено олио.

Добавете нарязания на тънки полукръгчета лук и пържете заедно с месото, докато лукът омекне.

След това сложете доматеното пюре, ситно нарязаните или настъргани на едро ренде кисели краставички.

Залейте с вода или с месния бульон и оставете да ври със затворен капак, докато месото не бъде напълно готово.

В отделен съд изпържете нарязаните на ивици картофи. Когато са почти готови, ги преместете в съда с месото. Подправете със сол, пипер, дафинов лист, счукан или ситно нарязан чесън. Внимателно разбъркайте и задушете картофите с месото в продължение на 5-7 минути или докато са напълно готови.

Сервирайте готовото ястие на трапезата и му се насладете!

Да ви е вкусно!

Азу по татарски с телешко месо и пържени картофи

Необходими продукти за приготвянето на азу по татарски:

  • 300 грама телешко месо
  • 250 грама картофи
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 100 грама домати
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • 200 милилитра вода
  • босилек на вкус
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне на азу по татарски:

Изплакнете месото и го нарежете на тънки ивици. В сгорещена мазнина изпържете парчетата месо за около 7 минути, след което подправете със сол и черен пипер. Време е да излеете водата и да оставите яхнията да се задушава на слаб огън за 30 минути или докато стане крехко месото.

През това време пригответе картофите. Обелете ги и нарежете, след което изпържете в тиган със сгорещено олио.

Обелете морковите и ги настържете на едро ренде, лука наситнете. Добавете зеленчуците в тигана с месото и запържете за около 5 минути.

Обелете доматите, нарежете ги на ситно и изсипете в тигана да се запържат за няколко минути, след което прибавете доматената паста.

Накрая прибавете и пържените картофи и оставете ястието да се задушава на бавен огън в продължение на 20 минути с покрит капак.

Подправките се добавят към ястието около 3-4 минути, преди то да е готово. Овкусете с босилек, сол и черен пипер или с подправки по ваш вкус. Покрийте с капак ястието за още 15 минути, преди да сервирате.

Да ви е вкусно!

Източник:

Снимка: freepik.com

Още по темата:
  • Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
  • Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
  • Пилаф с говеждо Пилаф с говеждо
  • Фасул с говеждо по мексикански Фасул с говеждо по мексикански
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ОЛ НУТРИШЪН БИЙФ АМИНО таблетки * 300
41.50лв.

ОЛ НУТРИШЪН БИЙФ АМИНО таблетки * 300

Нов
СУОНСЪН СУРОВИ ЖЛЕЗИ ОТ ЯЙЧНИК капсули 250 мг * 60 SW1302
24.50лв.

СУОНСЪН СУРОВИ ЖЛЕЗИ ОТ ЯЙЧНИК капсули 250 мг * 60 SW1302

СУОНСЪН СУРОВИ ХИПОФИЗНИ ЖЛЕЗИ капсули 80 мг * 60 SW1305
23.70лв.

СУОНСЪН СУРОВИ ХИПОФИЗНИ ЖЛЕЗИ капсули 80 мг * 60 SW1305

СУОНСЪН СУРОВИ ЖЛЕЗИ ЗА МЪЖЕ капсули * 60 SW1313
36.20лв.

СУОНСЪН СУРОВИ ЖЛЕЗИ ЗА МЪЖЕ капсули * 60 SW1313

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
38.00лв.

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
63.00лв.

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660

Коментари към Азу по татарски

От сайта От форума
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Азу по татарски
    www.framar.bg 
    на 26 January 2021 в 18:10
    Коментирайте "Азу по татарски"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
  • Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
  • Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
  • Пилешка яхния със спанак и картофи
  • Яхния с ребърца, картофи и грах
  • Телешко с картофи, грах и зелен боб
  • Кюфтета по чирпански
  • Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
  • Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
  • Рецепти за бобена яхния

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 417 дни, 6 часа и 53 мин.

Свинското месо - опасно ли е да го консумираме с тази африканска чума?

преди 538 дни, 7 часа и 57 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Белези по задните части и бедрата

преди 9 дни, 9 часа и 41 мин.

Полезно ли може да бъде прането на дивани и матраци?

преди 15 дни, 19 часа и 58 мин.

Препоръки за препарат за премахване на петна и миризма от котешка и кучешка урина

преди 15 дни, 20 часа и 47 мин.

Занимания по време на криза :)

преди 20 дни, 38 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията

Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията

от 15 юни 2020г. Прочети повече
Най-сочното говеждо месо е от френски крави, напоявани с червено вино

Най-сочното говеждо месо е от френски крави, напоявани с червено вино

от 13 юли 2012г. Прочети повече

Фрамар ООД ще доставя до вашата електронна поща актуални оферти и новости!

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на buletin@framar.bg. Ние обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С абонирането за известия по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
  • Общи условия
  • Често задавани въпроси
БДА
© 2007 - 2021 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.Научете повечеРазбрах