Агнешки шишчета
Необходими продукти:
около 1,2 кг агнешко месо (с кост и бъбреци)
2 глави лук
1 с. л. брашно
3-4 скилидки чесън
2-3 с. л. мазнина
1 с. л. нарязан магданоз
1 с. л. нарязан копър
сол
пипер
оцет
Начин на приготвяне:
Измийте месото и го обезкостете, отстранете ципите и мазнините. Разрежете по дължина на 4 парчета, Лука нарежете на тънки кръгчета. Начукайте ивиците месо и овкусете със счукан чесън и сол, пипер, напръскайте с оцет. След това сложете кръгчетата лук и затворете в съд с капак. Нека се маринова в продължение на няколко часа.
Изрежете излишната мазнина от бъбреците, измийте добре и накиснете във вода за 30 минути.
Ще ви трябват 4 дървени шиша с дължина около 10 см.
Вземете парчетата месо, след като махнете лука, разрежете на няколко места напречно. Нанижете ги на шишчетата и поръсете с брашно.
Извадете бъбреците от водата, подсушете ги и разрежете на половина надлъжно. Поръсете и тях с брашно.
Изпържете за кратко месото в силно нагорещено олио до образуването на златиста коричка. Вътрешността трябва да остане розова. След това сложете запърженото месо в подходящ съд и поставете за няколко минути в гореща фурна. В останалото олио изпържете бъбреците и лука, без да добавяте сол.
Извадете шишчетата от фурната и върху всяко от тях сложете по парче от бъбреците и кръгче лук. Залейте с мазнината, в която сте пържили и поръсете с нарязаните копър и магданоз.
Поднесете с картофено пюре, домати или лук.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Крехко агнешко във винен сос
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън
- Агнешки сач със зеленчуци
- Шишчета от свински черен дроб в було (на жар)
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци
Коментари към Агнешки шишчета