Гъбени шишчета с кашкавал в тесто

Необходими продукти:
100 грама дребни печурки
100 грама кашкавал
1 яйце
сусам по желание
олио
За тестото:
1 чаена чаша прясно мляко
2 чаени чаши брашно
1 яйце
2 супени лъжици олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с прясното мляко и яйцето. Добавете олиото и сол на вкус. Замесете тесто, което оставете да престои 15 минути, след това го разточете тънко и нарежете на дълги ивици.
Запържете гъбите в масло, докато се зачервят. Кашкавала нарежете на парчета с големината на гъбите. След това нанижете продуктите върху дървени шишчета, редувайки ги.
Намокрете ивиците тесто с вода и с тях плътно увийте шишчетата. Повърхността им намажете с разбито яйце, поръсете със сусам и изпечете предястието в загрята фурна за около 25 минути.
Добър апетит!
Снимка: magiclady.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВЕРТИКАЛЕН ГРИЛ CHEF-O-MATIC
Безплатна доставка за България!ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна виолетка
- Гъби портобело
- Свинско с гъби в сметана
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Зърнеста копринка
- Панирани гъби
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Гъби с праз и кашкавал
- Кичурка
- Ливаден пачи крак
Коментари към Гъбени шишчета с кашкавал в тесто