Агнешки джолан в панчета
Необходими продукти:
- 1 агнешки джолан
- 80 грама панчета
- 60 грама песто
- 6 стръка розмарин
- 2 глави чесън
- 500 милилитра вода
- 1 кубче зеленчуков бульон
- морска сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса.
Разрежете главите лук през средата, без да ги белите. Вземете няколко скилидки и тях обелете.
Намажете с песто месото и подправете със сол и пипер.
Покрийте месото с резените панчета, като между слайсовете панчета, сложете розмарин и от обелените скилидки.
Сложете месото в тава и около него добавете останалия розмарин и чесъна.
Разтворете бульона във водата и изсипете при месото.
Покрийте с фолио и печете за 2 часа, след това свалете фолиото и запечете за още 30 минути.
Оставете агнешкото да си почине за 30 минути, преди да го нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: aldi.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Рецепти за агнешко на скара
- Бавно печен свински джолан
- Марината за агнешко месо
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Спаначена чорба с картофи и джолан
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
- Агнешки сач със зеленчуци
Коментари към Агнешки джолан в панчета