Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешки джолан в панчета

Агнешки джолан в панчета

Агнешки джолан в панчета - изображение

Необходими продукти:

  • 1 агнешки джолан
  • 80 грама панчета
  • 60 грама песто
  • 6 стръка розмарин
  • 2 глави чесън
  • 500 милилитра вода
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • морска сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса.

Разрежете главите лук през средата, без да ги белите. Вземете няколко скилидки и тях обелете.

Намажете с песто месото и подправете със сол и пипер.

Покрийте месото с резените панчета, като между слайсовете панчета, сложете розмарин и от обелените скилидки.

Сложете месото в тава и около него добавете останалия розмарин и чесъна.

Разтворете бульона във водата и изсипете при месото.

Покрийте с фолио и печете за 2 часа, след това свалете фолиото и запечете за още 30 минути.

Оставете агнешкото да си почине за 30 минути, преди да го нарежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: aldi.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиСнимки