Агнешка запеканка с кускус, лук и кедрови ядки
![Агнешка запеканка с кускус, лук и кедрови ядки - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/agneshka-zapekanka.jpg)
Необходими продукти:
- 500 грама агнешко месо от бут (с мазнините)
- 125 грама кускус
- 5 средни глави лук
- 50 грама кедрови ядки
- сос от нар с подправки наршараб на вкус
- зехтин
- 1 чаена лъжица смляна канела
- 1 чаена лъжица смлян бахар
- прясно смлян черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Първото нарежете месото на средни по големина парчета, две глави от лука - на едро и смелете двата продукта с машинка за мелене на месо. Подправете със сол, черен пипер и сложете половината от канелата.
Добавете кускуса, налейте около 150 милилитра много студена вода и разбъркайте, за да се получи сочна еднородна маса. Разпределете я с ръце в неголяма намазнена тава, заравнете и намажете с олио.
Нарежете на парчета и изпечете за половин час във фурната при 180 градуса.
Междувременно нарежете останалия лук на тънки полукръгчета, кедровите ядки натрошете. Запържете лука до златистокафяво за около 10 минути, тогава добавете ядките, две минути по-късно подправете със сол и пипер, канела, бахар, налейте наров сос на вкус.
Пържете още около минута и поднесете агнешката запеканка с ароматната лучена подправка.
Добър апетит!
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешки джолан по корейски с картофено пюре и ряпа
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Агнешко с доматен сос и макарони на фурна
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
- Ирландска яхния с агнешко, картофи и ечемик
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Задушено агнешко с картофи в сос
- Агнешки сач със зеленчуци
Коментари към Агнешка запеканка с кускус, лук и кедрови ядки