Швейцарско сирене
Швейцарското сирене (Ементал) е твърдо сирене, произведено от краве мляко със светложълт цвят, има сладникав вкус. Богат източник на калций е, помага срещу кариес.
Това сирене съдържа:
Витамини: A, PP (ниацинов еквивалент), Бета-каротин, B1 (тиамин), B2 (рибофлавин), B6 (пиридоксин), B9 (фолиева киселина), B12 (кобаламини), C, D, E.
Макроелементи: калций, магнезий, натрий, калий, фосфор, сяра
Микроелементи: желязо, цинк, мед, манган
Хранителни вещества: калории, протеин, мазнини, органични киселини, вода, холестерол,
Хранителна стойност при 100гр.
| Вода | 36.4 мл. |
| Белтък | 24.9 гр. |
| Мазнини | 31.8 гр. |
| Въглехидрати | 0.0 гр. |
| Калории | 396 кал. |
Витамини и минерали
| Витамини А, РР, Бета - каротин, В1, В2, В6, В9, В12, С, D, E, РР (ниацинов еквивалент) |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Мляко и млечни продукти
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Рецепти за сирене пане
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Швейцарско сирене