Швейцарско сирене
Швейцарското сирене (Ементал) е твърдо сирене, произведено от краве мляко със светложълт цвят, има сладникав вкус. Богат източник на калций е, помага срещу кариес.
Това сирене съдържа:
Витамини: A, PP (ниацинов еквивалент), Бета-каротин, B1 (тиамин), B2 (рибофлавин), B6 (пиридоксин), B9 (фолиева киселина), B12 (кобаламини), C, D, E.
Макроелементи: калций, магнезий, натрий, калий, фосфор, сяра
Микроелементи: желязо, цинк, мед, манган
Хранителни вещества: калории, протеин, мазнини, органични киселини, вода, холестерол,
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 36.4 мл. |
Белтък | 24.9 гр. |
Мазнини | 31.8 гр. |
Въглехидрати | 0.0 гр. |
Калории | 396 кал. |
Витамини и минерали
Витамини А, РР, Бета - каротин, В1, В2, В6, В9, В12, С, D, E, РР (ниацинов еквивалент) |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Мляко и млечни продукти
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Рецепти за сирене пане
Коментари към Швейцарско сирене