Ябълков щрудел със стафиди и бадеми
Необходими продукти:
700 грама ябълки
500 грама бутер тесто
2 с. л. кафява захар
20 грама масло
бренди
сухари
1 ч. л. канела
100 грама стафиди
100 грама бадеми
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките, разрежете ги на четвъртинки, отстранете сърцевината и нарежете на тънки парчета. Разтопете маслото в тиган, сложете ябълките, захарта, малко бренди и задушете на средна температура, докато течността се изпари. Попарете стафидите, смелете бадемите и ги смесете с ябълките, прибавете и канелата. Разточете леко тестото в една посока, поставете в правоъгълна форма. Поръсете го със смлени сухари като не покривате краищата (около 1 см). След това разпределете получената плънка и внимателно навийте на руло, притиснете края.
Сложете щрудела в съд, застлан с хартия за печене, намазана с разтопено масло и поставете в предварително загрята до 200-210 градуса фурна. Печете до готовност.
Намажете готовия щрудел с разтопено масло и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС ИНТЕНЗИВЕН ОКОЛООЧЕН СЕРУМ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА 15 мл
АЛОКСИ БАЛСАМ ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 1000 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА ЕСЕН - ЯБЪЛКА, КРУША, ЛИСТ ОТ СМОКИНЯ * 24
БИОФИЧИНА ТОСКАНА ПОЧИСТВАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С НИАЦИНАМИД 4% + САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА 2% 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Печени ябълки с масло и канела
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Ябълков сладкиш с грис
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
Коментари към Ябълков щрудел със стафиди и бадеми