Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 2 средно големи тиквички
- 2 яйца
- 1 супена лъжица сол
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1/2 чаена лъжичка италианска подправка
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте голяма тава с хартия за печене.
- Нарежете тиквичките надлъжно на дебели филийки, а всяка от тях на 9 равни части.
- Прехвърлете ги в гевгир, поръсете със сол и оставете да престоят около 30 минути, за да се отцедят.
- Разбийте яйцата в дълбока чиния.
- В друга чиния смесете бадемовото брашно, пармезана и италианската подправка.
- Изплакнете солта от тиквичките и ги подсушете с кухненска хартия.
- Потопете всяко парче в яйцата, след което го оваляйте в бадемовата смес.
- Подредете тиквичките в тавата и печете около 25 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
ХЕРБА ФИКС ГОЛФИКС капсули * 60
ПРОМОБИОХЕРБА ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС капсули 10 мг * 150
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА + ЖЕЛЯЗО БЕЗАЛКОХОЛЕН ИЗВЛЕК 100 мл
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Чесън
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Чеснови пърленки с билково масло на тиган
Коментари към Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан