Свински ребърца в сметаново-доматена марината

Необходими продукти:
400 грама свински ребра (нека има повече месо по тях)
100 милилитра готварска сметана с масленост 35%
2 супени лъжици доматено пюре
2 супени лъжици лютивка
зеленчуци за декорация на готовото ястие
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ребрата, подсушете ги и подсолете.
Смесете доматеното пюре с лютивката и към тях прибавете сметаната. Разбъркайте и в съда с получения сос сложете ребрата. Обърнете няколко пъти, за да се покрият равномерно от всички страни с маринатата и оставете да престоят в нея 2 часа.
След това прехвърлете в тава и изпечете в загрята до 200 градуса фурна в продължение на 40-50 минути.
През това време няколко пъти намажете с останалата в купата марината.
Поднесете ястието върху листа зелена салата, например, и декорирайте с пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Полезна ли е заквасената сметана
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Мариновани свински уши
Коментари към Свински ребърца в сметаново-доматена марината