Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
Необходими продукти:
500 грама листа лазаня
400 грама кайма
1 голяма глава лук
250 грама гъби
200 грама доматено пюре
50 милилитра зехтин
2 - 3 скилидки чесън
100 грама кашкавал
босилек
сол
пипер
За соса:
500 милилитра прясно мляко
100 грама масло
2 супени лъжици брашно
дафинов лист
индийско орехче
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чесъна и ги изпържете в зехтина. Добавете нарязаните на кубчета гъби и задушете за 5 минути. След това сложете каймата, доматеното пюре, овкусете със сол, пипер, босилек и оставете плънката да се задушава в продължение на 40 минути.

Направете соса като първо запържите брашното в маслото. Сложете млякото да заври в отделен съд, прибавете към него малко индийско орехче и дафинов лист. След 10 минути извадете дафиновия лист. Налейте млякото в съда с брашното, бъркайки, изчакайте да заври и подсолете.
Вземете подходяща форма за печене и в нея "сглобете" лазанята, редувайки слой тесто (корите се приготвят според препоръките на опаковката), плънка, сос и така, докато се изчерпат продуктите. Поръсете с настърган кашкавал и сложете ястието да се пече във фурната при 180 градуса в продължение на 30 - 40 минути.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Кето лазаня с телешка кайма
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Мързелива лазаня
- Рулца лазаня с плънка от сладки картофи, рикота и спанак
- Таралежчета от кайма с плънка от яйца
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
Коментари към Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел