Джоб пица с кори за лазаня
Необходими продукти:
- 250 грама домати от консерва
- 2 чаени лъжици зехтин
- 2 скилидки чесън – пресовани
- по 1 чаена лъжица сол, пипер, захар и риган
- 8 широки листа сварена лазаня
- 2 чаени чаши сос бешамел
- 2 чаени чаши настъргана зряла моцарела
- Резени пеперони или друг колбас
Начин на приготвяне:
Пригответе доматения сос – в зехтина запържете чесъна и добавете пасирани доматите. Поправете със сол, пипер, захар и риган. Изчакайте соса да заври и свалете от котлона.
Сложете хоризонтално лист лазаня на плота и намажете центъра на кората със сос бемашел. Поставете вертикално отгоре втори лист лазаня, който да преминава точно върху соса. Намажете центъра отново с бешамелов, след това с доматен сос.
Подредете резени колбас плътно един до друг и поръсете с малко моцарела.
Прегънете краищата на листата към центъра, като ги застъпвате.
Прехвърлете в тава, намажете отгоре с бешамел, доматен сос, сложете моцарела и подредете няколко резена от салама.
Печете 20 минути, докато сиренето се разтопи и колбасът се запече.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
Коментари към Джоб пица с кори за лазаня