Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
Необходими продукти:
- 1 голямо яйце, само белтъкът
- 1 супена лъжица вода
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 2 чаени лъжички канела
- 2 чаени чаши сурови бадеми
- 1 чаена чаша сурови орехи
Начин на приготвяне:

- В малка купа разбийте белтъка с водата до образуването на пенлива консистенция.
- В средно голяма купа смесете захарта и канелата. Разбъркайте.
- В голяма купа смесете бадемите, орехите и разбития с вода белтък. Разбъркайте добре, за да се навлажнят всички ядки.
- Поръсете със захарната смес и отново разбъркайте добре.
- Разпределете овкусените орехи и бадеми в тавичка, покрита с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята до 150 градуса фурна за около 25-30 минути, като разбърквате през 10 минути.
- Охладете напълно карамелизираните ядки, преди да ги сервирате.
Да ви е сладко!

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕН - ТИ - ТУС С МЕНТОЛ И ДЖИНДЖИФИЛ таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
АГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Орехи - ползи и вреди
- Отслабване с мед и канела
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
Коментари към Карамелизирани ядки с кафява захар и канела