Домашни палачинки с мътеница и масло
Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени чаши брашно
- 1/4 чаена чаша захар
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 2 чаени лъжички сода за хляб
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 яйца
- 2 1/2 чаени чаши мътеница
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- масло за тигана
Начин на приготвяне:
- Отделете жълтъците от белтъците и разбийте белтъците на сняг. Заделете настрана.
- В средно голяма купа разбийте жълтъците с мътеницата и разтопеното масло.
- В друга купа смесете сухите съставки. Разбъркайте.
- Добавете ги към млечната смес и разбъркайте за кратко, без да прекалявате.
- Постепенно прибавете разбитите белтъци и отново разбъркайте.
- Оставете тестото да си почине в продължение на минимум 30 минути.
- Подмажете дъното на тефлонов тиган с масло и го загрейте на средно силен огън.
- Печете палачинките около 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Поднесете ги топли, гарнирани според вкуса.
Да ви е сладко!

Снимки: foxvalleyfoodie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Как да си направим цветни палачинки с натурални бои
- Палачинки без брашно с крема сирене
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
- Баница от палачинки с пилешко, гъби и заливка
- Палачинки Зебра с какао
- Палачинково предястие с плънка от гъби, запечено с извара, домати и кашкавал
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Палачинки с кокосово мляко
Коментари към Домашни палачинки с мътеница и масло