Хрупкави пълнени картофи с шунка и кашкавал
Необходими продукти
(количеството определете сами според предпочитанията ви и необходимия брой порции):
картофи (по-добре да са предварително сварени)
шунка
кашкавал
лук (зелен и стар)
магданоз
масло за пържене
брашно и яйца за панировка
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно магданоза и зеления лук. Шунката и стария лук нарежете на кубчета и изпържете в масло. Обелете картофите.

Смесете запържените лук и шунка със зелените подправки и настъргания кашкавал.

Картофите разрежете на две, издълбайте вътрешността им и я нарежете на малки кубчета,

след което ги смесете с шунката и кашкавала. Разбъркайте плънката старателно, овкусете със сол и пипер.

С нея напълнете издълбаните картофи, съберете половинките две по две (за да се получи цял картоф), оваляйте в брашно, след това в разбитото яйце, отново в брашно и изпържете във фритюрник до получаването на златист цвят.

Получават се нежни картофи в хрупкава панировка.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Картофи печени върху каменна сол
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
Коментари към Хрупкави пълнени картофи с шунка и кашкавал