Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал

Необходими продукти:
- 6 картофа
- 400 грама гъби
- 200 грама масло
- 1 глава лук
- 1/2 супена лъжица брашно
- 250 милилитра течна сметана
- 100 грама кашкавал
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържете ситно нарязаните гъби в маслото. Нека се задушават около 3 минути, след като отделят течността си.
Тогава към тях добавете накълцания лук и оставете сместа да се задушава още 7 минути.
След това изсипете брашното в съда, подправете със сол и черен пипер, разбъркайте.
Накрая налейте сметаната и оставете комбинацията върху котлона, докато се сгъсти.
През това време измийте старателно картофите (цели и без да ги обелвате), разрежете ги надлъжно на две.
Сърцевината издълбайте, като използвате лъжица. Стените, които се образуват, трябва да бъдат с дебелина около милиметър.
Подмажете тава с масло и в нея подредете картофените половинки. Поръсете ги с черен пипер и сол, сложете по мъничко масло, след което напълнете със сместа от гъби, сметана и лук.
Поставете тавата във фурната за 15 минути (при около 200 градуса). След това извадете, поръсете с кашкавал (настърган) и върнете картофените лодки да се допекат (още 15-20 минути).
Съветваме ви да полеете готовото ястие с разтопено масло, преди да поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Печени картофи с грах и моцарела
Коментари към Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал