Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал

Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал

Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 6 картофа
  • 400 грама гъби
  • 200 грама масло
  • 1 глава лук
  • 1/2 супена лъжица брашно
  • 250 милилитра течна сметана
  • 100 грама кашкавал
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Запържете ситно нарязаните гъби в маслото. Нека се задушават около 3 минути, след като отделят течността си.

Тогава към тях добавете накълцания лук и оставете сместа да се задушава още 7 минути.

След това изсипете брашното в съда, подправете със сол и черен пипер, разбъркайте.

Накрая налейте сметаната и оставете комбинацията върху котлона, докато се сгъсти.

През това време измийте старателно картофите (цели и без да ги обелвате), разрежете ги надлъжно на две.

Сърцевината издълбайте, като използвате лъжица. Стените, които се образуват, трябва да бъдат с дебелина около милиметър.

Подмажете тава с масло и в нея подредете картофените половинки. Поръсете ги с черен пипер и сол, сложете по мъничко масло, след което напълнете със сместа от гъби, сметана и лук.

Поставете тавата във фурната за 15 минути (при около 200 градуса). След това извадете, поръсете с кашкавал (настърган) и върнете картофените лодки да се допекат (още 15-20 минути).

Съветваме ви да полеете готовото ястие с разтопено масло, преди да поднесете.


Да ви е вкусно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияАлтернативна медицинаЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниДиетиБотаникаЛечения