Хрупкави пълнени картофи с шунка и кашкавал

Необходими продукти
(количеството определете сами според предпочитанията ви и необходимия брой порции):
картофи (по-добре да са предварително сварени)
шунка
кашкавал
лук (зелен и стар)
магданоз
масло за пържене
брашно и яйца за панировка
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно магданоза и зеления лук. Шунката и стария лук нарежете на кубчета и изпържете в масло. Обелете картофите.
Смесете запържените лук и шунка със зелените подправки и настъргания кашкавал.
Картофите разрежете на две, издълбайте вътрешността им и я нарежете на малки кубчета,
след което ги смесете с шунката и кашкавала. Разбъркайте плънката старателно, овкусете със сол и пипер.
С нея напълнете издълбаните картофи, съберете половинките две по две (за да се получи цял картоф), оваляйте в брашно, след това в разбитото яйце, отново в брашно и изпържете във фритюрник до получаването на златист цвят.
Получават се нежни картофи в хрупкава панировка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Печени картофи с грах и моцарела
Коментари към Хрупкави пълнени картофи с шунка и кашкавал