Сос песто с орехи и пармезан
Необходими продукти:
- 60 грама листа пресен босилек
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 1/2 чаена чаша смлени орехови ядки
- 2 скилидки счукан чесън
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 2 супени лъжици масло - по желание
- 1/2 чаена лъжица едра сол
Начин на приготвяне:
Сложете босилека, орехите, чесъна и солта в съда на блендер. Налейте зехтина и смелете до получаването на пюре с груба нееднородна текстура.
След това прибавете пармезана, маслото и разбийте всичко за още 5-10 секунди.
Може да поднесете соса с макаронени изделия по избор, както и да налеете 2 супени лъжици от бульона, в който са се варили, в пестото.
Добър апетит!
Снимка: pixabay.com; ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Орехи - ползи и вреди
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Черен орех
- Сос Бъфало
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
Коментари към Сос песто с орехи и пармезан