Пилешки крилца на скара в доматен сос с чесън и лук
Необходими продукти:
1 килограм пилешки крилца
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
олио
За соса-марината:
3 сантиметра пресен корен джинджифил
1 скилидка чесън
2 малки глави лук
1 чаена чаша кетчуп с добро качество или доматен сос
1/2 чаена чаша пилешки бульон
3 супени лъжици бял винен оцет
3 супени лъжици тъмен соев сос
3 супени лъжици мед или кафява захар
1/2 чаена лъжица сос Табаско
Начин на приготвяне:
Смелете джинджифила заедно с чесъна и лука. Добавете кетчупа или доматеното пюре, налейте бульона, оцета, соевия сос. Сложете меда, соса и разбъркайте всичко добре. С получената марината залейте крилцата, разбъркайте и приберете в хладилника за 5-6 часа. След това подсушете с хартия и поръсете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Изпечете ги върху скара, която предварително сте намазали обилно с олио.
Обръщайте крилцата периодично и ги намазвайте с маринатата. Количеството, което остане от нея, изсипете в подходящ съд и поставете на среден огън. Нека се приготвя в продължение на 2-3 минути, след като кипне, като бъркате непрекъснато.
Поднесете крилцата с ароматния сос.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Ирландски печени крилца
- Печени пилешки крилца с панировка и сос
- Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос
- Печени пилешки крилца с червен пипер и чесън
- Печени пилешки крилца с къри сос
- Пилешки крилца в бърбън сос на фурна
Коментари към Пилешки крилца на скара в доматен сос с чесън и лук