Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Ирландски печени крилца

Ирландски печени крилца

Ирландски печени крилца - изображение

Необходими продукти:

  • 660 милилитра тъмна бира
  • 200 грама кафява захар
  • 150 милилитра ябълков оцет
  • 100 милилитра соев сос
  • 5 супени лъжици пълнозърнеста горчица
  • 400 грама нарязани домати
  • 2 1/2 чаени лъжици сол
  • 12 пилешки крилца
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 чаени лъжици пушен червен пипер
  • 1 чаена лъжица лук на гранули
  • по 100 грама майонеза и заквасена сметана
  • 1 супена лъжица накълцан магданоз
  • 1 супена лъжица наситнен див лук
  • 1/2 чаена лъжица чесън на гранули

Начин на приготвяне:

Крилцата овкусете със зехтин, 1 лъжичка сол, пушения червен пипер и лука на гранули. Подредете в тавичка, застлана с хартия и печете за 20 минути на 190 градуса.

През това време бирата, захарта, оцета, соевия сос, горчицата и доматите комбинирайте в касерола. Варете за 30 минути. Сосът трябва да се сгъсти, а късчетата домати почти да се стопят.

С него намажете добре крилцата и ги върнете във фурната за още 10 минути, след това отново ги намажете с ирландския доматен сос и допечете за още 10 минути.

Пригответе сос от заквасената сметана, майонеза, магданоз, дивия лук и чесъна на прах. Посолете на вкус и сервирайте крилцата с млечния сос.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти