Ирландски печени крилца

Необходими продукти:
- 660 милилитра тъмна бира
- 200 грама кафява захар
- 150 милилитра ябълков оцет
- 100 милилитра соев сос
- 5 супени лъжици пълнозърнеста горчица
- 400 грама нарязани домати
- 2 1/2 чаени лъжици сол
- 12 пилешки крилца
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 чаени лъжици пушен червен пипер
- 1 чаена лъжица лук на гранули
- по 100 грама майонеза и заквасена сметана
- 1 супена лъжица накълцан магданоз
- 1 супена лъжица наситнен див лук
- 1/2 чаена лъжица чесън на гранули
Начин на приготвяне:
Крилцата овкусете със зехтин, 1 лъжичка сол, пушения червен пипер и лука на гранули. Подредете в тавичка, застлана с хартия и печете за 20 минути на 190 градуса.
През това време бирата, захарта, оцета, соевия сос, горчицата и доматите комбинирайте в касерола. Варете за 30 минути. Сосът трябва да се сгъсти, а късчетата домати почти да се стопят.
С него намажете добре крилцата и ги върнете във фурната за още 10 минути, след това отново ги намажете с ирландския доматен сос и допечете за още 10 минути.
Пригответе сос от заквасената сметана, майонеза, магданоз, дивия лук и чесъна на прах. Посолете на вкус и сервирайте крилцата с млечния сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца с доматено-чеснова глазура
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Пилешки крилца със зелен лук и лимон
- Глазирани пилешки крилца с чеснов сос
- Пилешки крилца в портокалова марината и сметанов сос
- Пилешки крилца в бърбън сос на фурна
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
Коментари към Ирландски печени крилца