Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
Необходими продукти:
- 7-8 пилешки крилца
- 1 глава лук
- 80 грама топено сирене
- сол, черен пипер, червен пипер
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1 скилидка чесън
- няколко стръкчета пресен магданоз
за тестото
- 2 чаени чаши брашно
- 60 грама масло
- 4 яйца
- щипка сол
- 1 чаена чаша и половина вода
- допълнително брашно за омесване
за панировката
- 3 разбити яйца
- 100 грама галета
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете и обезкостете пилешките крилца. Заделете кокалчетата, а месото накъсайте ситно. В тиган загрейте мазнина и запържете лука, нарязаната ситно скилидка чесън и месото. Подправете със сол, черен, червен пипер, доматено пюре и наситнен магданоз. Разбъркайте и след готовност на лука охладете плънката.
Направете тестото като сложите водата да заври. Прибавете маслото, брашното, солта и бъркайте докато започне да се отделя от стените на съда. Охладете и чукнете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате до еднородност. Набрашнете плот и омесете тестото. Разделете го на части и оформете топки.
Във всяка сложете по една супена лъжица от месната плънка и добавете нарязано топено сирене. Завийте добре от всички страни и с пръсти моделирайте във формата на круша. По този начин направете с всички топки. Внимателно ги потопете в разбитите яйца, а след това ги оваляйте в галетата.
Загрейте повече мазнина и изпържете до златиста коричка. Отцедете върху кухненска хартия и след като изстинат сложете в продълговатата част кокалче. Подредете бутчетата в плато и поднесете веднага, гарнирани със сос по избор.
Да ви е вкусно!
Източник: anadieamargaundulce.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Панирани пилешки крилца с къри
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Панирани пилешки крилца в кокос
- Печени пилешки крилца с панировка и сос
- Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос
- Печени крилца със сос от горчица и мед
Коментари към Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко