Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко

Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко

Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко - изображение

Необходими продукти:


  • 7-8 пилешки крилца
  • 1 глава лук
  • 80 грама топено сирене
  • сол, черен пипер, червен пипер
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1 скилидка чесън
  • няколко стръкчета пресен магданоз


за тестото


  • 2 чаени чаши брашно
  • 60 грама масло
  • 4 яйца
  • щипка сол
  • 1 чаена чаша и половина вода
  • допълнително брашно за омесване


за панировката


  • 3 разбити яйца
  • 100 грама галета
  • олио за пържене

 

Начин на приготвяне:

 

Сварете и обезкостете пилешките крилца. Заделете кокалчетата, а месото накъсайте ситно. В тиган загрейте мазнина и запържете лука, нарязаната ситно скилидка чесън и месото. Подправете със сол, черен, червен пипер, доматено пюре и наситнен магданоз. Разбъркайте и след готовност на лука охладете плънката.

Направете тестото като сложите водата да заври. Прибавете маслото, брашното, солта и бъркайте докато започне да се отделя от стените на съда. Охладете и чукнете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате до еднородност. Набрашнете плот и омесете тестото. Разделете го на части и оформете топки.

Във всяка сложете по една супена лъжица от месната плънка и добавете нарязано топено сирене. Завийте добре от всички страни и с пръсти моделирайте във формата на круша. По този начин направете с всички топки. Внимателно ги потопете в разбитите яйца, а след това ги оваляйте в галетата.

Загрейте повече мазнина и изпържете до златиста коричка. Отцедете върху кухненска хартия и след като изстинат сложете в продълговатата част кокалче. Подредете бутчетата в плато и поднесете веднага, гарнирани със сос по избор.

фалшиви пилешки бутчета

Да ви е вкусно!

Източник: anadieamargaundulce.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съвети