Глазирани пилешки крилца с чеснов сос

Необходими продукти:
1 килограм пилешки крилца
За маринатата:
4 супени лъжици соев сос
2 сантиметра корен джинджифил, настърган ситно
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици олио
щипка сух босилек по желание
3 скилидки настърган на ситно чесън
смлян черен пипер на вкус
За чесновия сос:
равни количества заквасена сметана и майонеза
чесън на вкус
зелени подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете в подходящ съд меда, соевия сос, олиото. Прибавете настърганите джинджифил и чесън, сложете щипка сух босилек и черен пипер на вкус. С получената марината залейте крилцата и оставете да престоят минимум 3 часа (най-добре една нощ). След това ги подредете в тава и изпечете във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 30 - 40 минути или до образуването на апетитна коричка.
По време на печенето полейте 2 пъти крилцата с останалия сос, ако няма от него, може да използвате сока, който се отделя при приготвянето.
Направете чеснов сос, смесвайки равни количества заквасена сметана и майонеза. Към комбинацията добавете намачкани скилидки чесън на вкус и нарязани зелени подправки.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца с доматено-чеснова глазура
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Ирландски печени крилца
- Пилешки крилца със зелен лук и лимон
- Пилешки крилца в портокалова марината и сметанов сос
- Пилешки крилца в бърбън сос на фурна
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
Коментари към Глазирани пилешки крилца с чеснов сос